Over ons
Het doel van The Next School is om het Nederlands onderwijs stap voor stap nóg beter te maken op basis van data en we zoeken naar mensen die deze missie samen met ons willen bereiken. We zijn een jong en dynamisch team bestaand uit mensen met een oprechte passie voor het onderwijs.  Wij geloven dat, om het onderwijs fundamenteel te kunnen veranderen, problemen op grote schaal moeten worden aangepakt. Die schaal bereiken wij door inzichten die we voor één instelling hebben verkregen te vertalen naar oplossingen waar we de hele sector mee kunnen helpen. Onze vernieuwende aanpak heeft ertoe geleid dat wij in de afgelopen jaren enkele van de grootste onderwijsinstellingen van Nederland hebben kunnen helpen met hun vraagstukken.

De locatie van ons kantoor is het iconische industriegebouw in het levendige Hoogkwartier in het centrum van Rotterdam. Het industriegebouw huist vooral jonge, hippe bedrijven en heeft tal van toffe faciliteiten: pingpong, voetbaltafels en een meditatieruimte. Over lunch hoef je je geen zorgen te maken: die verzorgen wij iedere dag!

Vacature
Als Consultant Data & Analytics werk je met ons aan de missie het Nederlandse onderwijs nog beter te maken. Samen met een team van jonge, enthousiaste consultants help je onderwijsinstellingen om betere keuzes te maken aan de hand van data. Je helpt bestuurders van instellingen om belangrijke beleidsbeslissingen te nemen en je bedenkt en ontwikkelt dashboards waarmee instellingen kunnen monitoren wat goed gaat en wat beter kan. Vraagstukken waar je waarschijnlijk mee in aanraking zult komen zijn: Waarom vallen leerlingen uit tijdens hun studie en hoe kunnen we dat voorkomen? Hoe dringen we het lerarentekort terug? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat opleidingen beter aansluiten bij de arbeidsmarkt? Je beantwoordt deze vragen op basis van data analytics: je maakt analyses, legt verbanden, maakt inzichtelijke visualisaties en presenteert je bevindingen vervolgens aan de belangrijkste onderwijsinstellingen in Nederland. Dit doe je voor onder meer basisscholenkoepels, MBO-instellingen, Universiteiten en Hogescholen en overheden.

De voorwaarden
We zijn een jong en snel groeiend bedrijf, waardoor er continu nieuwe doorgroeimogelijkheden zijn. Afhankelijk van je ontwikkeling kun je doorgroeien naar Senior Consultant en vervolgens naar Projectleider. Omdat jij een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere groei van ons jonge bedrijf, vinden wij ook dat je in de behaalde successen mee moet delen. Daarom is er, naast een marktconform salaris dat jaarlijks toeneemt, de mogelijkheid om na een jaar mee te delen in de winst van ons bedrijf via certificaten.

Hoewel we bij The Next School gedreven worden door een gezamenlijke passie voor onderwijs, geloven wij dat je als team alleen grootse dingen kunt bereiken als er ook een goede work-life balance is. Daarom zijn werkdagen bij ons van 9 tot 6 en heb je 30 vakantiedagen (op basis van full-time) per jaar.

Wij geloven bij The Next School in ‘life long learning’, en om die reden is er een uitgebreid trainingsprogramma waaraan je deelneemt als je bij ons aan de slag gaat. Dit programma bestaat uit een mix van externe en interne trainingen, en focust zich op het verder ontwikkelen van jouw data analytics skills, maar ook soft skills en onderwijsinhoudelijke kennis. Daarnaast ga je (in niet-coronatijden) ook jaarlijks met het gehele team op inspiratiereis naar een ander land.

Contact
De werving voor deze vacature sluit op zondag 2 mei 2021. Zodra er een paar sollicitaties binnenkomen beginnen we direct met interviews, wacht dus niet te lang met solliciteren! Sollicitaties, bestaande uit een korte motivatie, cv en cijferlijsten (universiteit & middelbare school) en vragen kan je sturen naar marco@thenextschool.nl, je kunt ook bellen of appen via 06-23358339